Цирк! Бивш световен шампион налетя на Кличко

галерия:

снимка: БТА/AP

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Шанън Бригс отново предизвика истински цирк, прекъсвайки днешната пресконференция на Владимир Кличко и Алекс Лиапай преди двубоя помежду им в Оберхаузен, Германия.

42-годишният американец нахлу в залата за пресконференции и открито предизвика настоящия световен шампион Кличко, дори опитвайки се да го замери с тениската си.

Бригс отправи истинска канонада от думи и закани по адрес на украинеца, обвинявайки го, че за пореден път ще се бие с боксьор от далеч по-ниска класа спрямо неговата.

Типично за него, Владимир запази спокойствие и отказа да отговори на провокацията, изчаквайки развилнелия се Шанън Бригс да бъде изведен от залата.

"Ти не си шампион, ти не си шампион. Биеш се само с нещастници. Аз съм шампионът", бе част от нещата, които Бригс крещеше по адрес на Владимир.

4081505

Това не е и първи път, когато Шанън Бригс "атакува" по подобен начин световния шампион. Съвсем наскоро американецът изненада Кличко на една от тренировките му, като тогава го замери с една от обувките си.

През този месец Шанън Бригс се завърна на ринга след четиригодишно отсъствие, печелейки с нокаут два мача за само две седмици - срещу Мауренцо Смит и Франсиско Мирелес.

4081504

През 2010 година американецът бе претендент за световната титла на Витали Кличко, но загуби по точки след покъртителен побой в разстояние на 12 рунда.