221-та в света съсече Пиронкова

снимка: Guliver/Getty Images

Първата ракета на България Цветана Пиронкова записа разочароващ резултат на силния турнир в Щутгарт, допускайки поражение още във втория кръг на квалификациите.

След като вчера победи в два сета 17-годишна германка и се класира за втория кръг, днес Цвети записа разгромна загуба с 1-6 3-6 от намиращата се на 221-о място в света италианка Гоя Барбиери. За пловдивчанката това бе и първи турнир на червени кортове за годината, като за съжаление събитията не се развиха никак добре за шампионката от Сидни.

Цвети Пиронкова си тръгва от Щутгарт с чек на стойност 1210 евро и 13 точки за световната ранглиста на WTA, които обаче тя няма да прибави в актива си. Причина за това е фактът, че Пиронкова имаше да защитава 30 точки от миналогодишното си участие в Маракеш, където достигна до 1/8-финалите.

Сега пред Цветана Пиронкова предстоят две седмици почивка, след което тя ще участва на силния турнир в Мадрид. Надпреварата в испанската столица започва на 5 май.

Първият сет протече кошмарно за българката, която успя да спечели само един гейм срещу далеч по-нискоразредната си съперничка. Макар и извън първите 200 в света, Гоя Барбиери надиграваше Цвети по всички параграфи, заслужено печелейки първата част с 6-1.

През втория сет Пиронкова набързо допусна изоставане с 1-4, което и доближи 22-годишната италианка до крайния успех. До края на сета българката спечели още два гейма, но същото стори и Барбиери, която си гарантира класиране напред с общ резултат 6-1 6-3.