Джокович оцеля в три сета и "уреди" мач с Федерер

снимка: БТА/AP

Световният №2 Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на "Мастърс"-а в Монте Карло, след като днес действащият шампион в Княжеството постигна трисетов успех над Гийермо Гарсия-Лопес - 2-6 6-4 6-1.

Така Джокович си "уреди" сблъсък на полуфиналите с един от големите си съперници Роджър Федерер, който по-рано днес елиминира от надпреварата французина Жо-Уилфред Цонга.

Двубоят между Джокович и Гарсия-Лопес се оказа изненадващо труден за сърбина, който все пак показа високата си класа и постигна краен успех в двубоя.

Испанецът сензационно спечели първия сет на срещата, давайки само два гейма на шампиона.

В последствие обаче Джокера стъпи на краката си, макар и минавайки през критичен момент във втората част, когато Гарсия-Лопес бе близо до осъществяване на важен пробив. В крайна сметка обаче сърбинът запази самообладание и изравни резултата, а в третия сет набързо отказа ибериеца от повече борба на корта.

Така Новак Джокович и Роджър Федерер ще се изправят за 34-и един срещу друг, като засега балансът е в полза на швейцареца - 17 срещу 16 победи.

В другия 1/2-финал един срещу друг излизат Станислас Вавринка и Давид Ферер, който по-рано днес елиминира от турнира рекордьора по брой титли в Монте Карло Рафаел Надал.