Гришо срещу поредния испанец утре следобед

снимка: Guliver/Getty Images

Григор Димитров утре ще се изправи срещу трети испански противник на силния турнир по тенис от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло.

След като отстрани Марсел Гранойерс и Алберт Рамос, на осминафиналите Гришо ще се изправи срещу най-високо поставения си опонент досега – Давид Ферер, който е шести поставен в схемата на турнира.

Двубоят на Гришо с един от най-големите специалисти на клей е трети в програмата на „Корт де Пренс“. Първият е между Томи Робредо и Милош Раонич, като ще започне в 11:30 часа българско време утре.

След него – не преди 13:30 часа – е насрочен един от най-интересните сблъсъци на тази фаза от надпреварата между Станислас Вавринка и Николас Алмагро. Това означава, че Гришо и Ферер ще излязат на корта от около 15 часа българско време, като мачът им ще може да се наблюдава в интернет. F+ също излъчва турнира в Монте Карло, но не се знае дали ще предава точно срещата на Димитров.

По същото време, когато Гришо играе, Роджър Федерер ще се изправи срещу Лукаш Росол. Швейцарецът играе третия мач на Централния корт, като е предвещаван от двубоя на Рафаел Надал с Андреас Сепи. Последната среща там пък е на Новак Джокович срещу Гаел Монфис или Карено Буста.