Официално: Тайсън Фюри се отказа от мач с Кобрата

Мач между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри за определяне на претендент за световната титла на Международната боксова федерация няма да има, след като преди минути промоутърите от "Зауерланд Ивентс" потвърдиха, че британецът се е отказал от сблъсъка.


Както Sporta.bg вече ви информира вчера, Тайсън Фюри не пожела да се бие с Кобрата, сам изтъквайки, че не намира българския шампион за достатъчно популярно име. Респективно - такова, което да му донесе сериозен финансов чек, дори и при загуба.


Днес (1 юни) бе последният срок за наддаване между промоутърите от "Зауерланд" и "Хенеси", а преди минути Кале и Нисе Зауерланд съобщиха чрез своя акаунт в Туитър, че Фюри окончателно се е отказал от мача.


Британецът спечели правото да се бие с Кубрат Пулев, след като нокаутира американеца Стив Кънингам през април. В последствие Фюри отправи куп обиди по адрес на европейския шампион, преди в крайна сметка да се покрие от мач срещу него.


Така Кубрат Пулев отново остава без опонент, имайки предвид, че мач с него вече отказа бившият претендент за световната титла Томаш Адамек. Кобрата не е излизал на ринга от месец септември насам, когато успешно защити титлите си на европейски и интерконтинентален шампион срещу гиганта Александър Устинов.

 

Смята се, че при това положениe следващият мач на Пулев може да бъде срещу руснака Денис Бойцов.


"Тайсън Фюри се отказа от финалния мач-елиминатор на IBF. Пулев трябва незабавно да бъде провъзгласен за претендент на Кличко или Поветкин", написаха Кале и Нисе Зауерланд, визирайки предстоящата защита на Кличко срещу руснака Александър Поветкин през септември.


"Заедно с Головкин, Кубрат Пулев е най-избягваният човек в бокса за момента. Може да се каже, че не той е човекът, който бихте искали да срещнете в тъмна алея. Той е бъдещ световен шампион", добавят промоутърите.


Според промоутърите от "Зауерланд", Международната боксова федерация е длъжна да осигури претендентски статус на Пулев, имайки предвид, че той успешно достигна елиминационния финал, но вече месеци наред чака опонент за него.