Иво Ангелов стана поредният носител на "Голям чек" от КТБ

снимка: bul-wrestling.org

Единственият ни златен медалист от Европейското първенство по борба в Тбилиси (Грузия) - Иво Ангелов, получи парична награда от 10 000 лева за титлата си, спечелена в категория до 60 килограма в класическия стил.

 

Премията е част от инициативата на Корпоративна търговска банка (КТБ) "Голям чек", като от 2007 година насам КТБ е раздала 530 000 лева на българските медалисти от европейски и световни първенства, и олимпийски игри.

 

"Първото, което ще купя с парите, е подарък на моята малка дъщеричка. Искам да благодаря на Корпоративна търговска банка за жеста и се надявам повече момчета да получат чекове след Световното първенство по борба през месец септември.

 

Искрено се надявам банката да продължи да спонсорира още дълги години българския спорт. Лично аз мислех да се откажа от професионалната си кариера след Олимпийските игри в Лондон, но старши треньорът на националния отбор Армен Назарян и неговият екип ме разубедиха и надъхаха всички за подготовка за Рио 2016", каза Иво Ангелов.

 

"Радвам се, че в едни сравнително тревожни времена, имаме добра новина и тя идва от златния медал на Иво. Виждайки неговото професионално развитие, този златен медал изглежда логично постижение. Радвам се, че и ние ставаме част от това", коментира изпълнителният директор на КТБ Илиан Зафиров.