Арестуваха съперника на Кобрата, катастрофирал пиян

36-годишният полски професионален боксьор Томаш Адамек беше арестуван от полицията в село Лейк Пласид, близо до Йю Йорк, защото катастрофирал в паркиран автомобил, докато е шофирал пиян.

 

Адамек е следващият съперник на Кубрат Пулев в мач, който ще определи съперника на световния шампион Владимир Кличко.

 

Полякът не е успял да вземе завой на улица „Саранак" и се блъснал в паркиран автомобил до тротоара, който пък е ударил друга кола зад него. На мястото на събитието веднага е пристигнала местната полиция и е накарала Адамек да върви в права линия, което той не е успял да направи.

 

Униформените преценили, че боксьорът е шофирал пиян и поискали да му направят кръвен тест, но той отказал. Световните специализирани форуми заподозряха, че Адамек не дал съгласието си, защото се опасявал да не му открият допинг.

 

В резултат на това полякът е бил откаран в ареста, а малко по-късно е бил пуснат под сравнително ниска гаранция за провинението му - само 1000 долара.

 

„Адамек не се е съпротивлявал при ареста, като първо е бил откаран в болница, където не са му открити някакви сериозни телесни повреди. Никой освен него не е пострадал при инцидента, защото в ударените две коли не е имало хора", коментира в репорта си един от полицаите на мястото на събитието.

 

Моментално се появиха информации, че случилото се ще попречи на Адамек да се изправи срещу Кубрат Пулев на ринга в Полша, но няма никаква опасност мачът помежду им да пропадне.

 

Преговорите между двете страни продължават и почти сигурно Кобрата ще се сражава на вражеска територия, което в Полша има значение предвид темперамента на феновете. Подобни пиянски изцепки обаче също са често срещани в страната съдомакин на Евро 2012, така че не е учудващо провинението на Адамек.

 

Въпреки че той живее в Ню Джърси, явно от време на време си позволява да се разсейва от мисли за предстоящия мач с Пулев. Заради този инцидент световните боксови медии още повече наклоняват везните в полза на българския исполин в очаквания сблъсък.

 

„Най-добрите години на Адамек бяха преди да бъде жестоко пребит от Витали Кличко през 2011-та, оттогава кариерата му върви стремглаво надолу.

 

Кубрат Пулев, от друга страна, е в очевиден прогрес и няма да се впечатли от поляка, защото последните му двама съперници бяха много по-високи", се пише в превютата на мача Кобрата - Адамек.