Григор: Слуховете за Шарапова не ме разсейват

снимка: БТА

Григор Димитров остана изключително разочарован от своята загуба в първия кръг на откритото първенство по тенис на Австралия.

 

Българинът отстъпи на французина Жулиен Бенето (Франция) с 4:6, 2:6, 4:6 за 1:46 часа, което беше неочаквано след финала в Бризбейн.

 

След срещата Григор Димитров заяви, че не се разсейва от слуховете за връзка с Мария Шарапова. Гришо обаче смята, че не трябва журналистите да нарушават личното му пространство.

 

В същото време обаче руската красавица Мария Шарапова днес видимо се притесни, след като ѝ бе зададен въпрос за българския талант Григор Димитров.

 

За разлика от рускинята, Гришо претърпя пълен крах на старта в Мелбърн, допускайки тежка загуба от Жулиен Бенето (Франция) с 3:0 сета.

 

"Определено мога да кажа, че не показах това, на което съм способен. Подавах лошо от сервис, не се движех добре по корта. Това е просто един мач, който трябва да оставя зад себе си. Очаквах да се представя по-успешно, защото това е турнир от Големия шлем, а и преди това имах успешна седмица. Но се получи така, че загубих още първия си мач в три сета.

 

Не знам, може би не трябваше да играя на турнира в Сидни, а вместо това да тренирам повече на открито, защото в Бризбейн кортът беше закрит и нямаше вятър. Всички тези малки неща понякога правят разликата в тези турнири, но всеки от нас се учи", заяви Димитров след тежката загуба в Мелбърн.

 

Очакванията към Димитров бяха големи, защото само преди осем дни той игра финал от турнира в Бризбейн срещу Анди Мъри и успя да затрудни максимално шотландеца. Българинът обаче не успя да се справи с напрежението в Мелбърн и любителите на тениса ще продължат да чакат неговия голям пробив.

 

"Не искам да попадам в капана на очакванията. Думите на хората се чуват, независимо дали искаш, или не. Самите състезатели обаче трябва да бягат от това напрежение и да не му позволяват да ги завладее. Това е по-добре за тях. Сигурен съм, че младите тенисисти рано или късно ще излязат наяве по силния начин, по който хората искат да ги видят", добави българинът.

 

Освен от големите очаквания от играта на корта, Димитров страда и от прекалена показност в неговия личен живот. Според последните слухове, той е в интимни отношения с рускинята Мария Шарапова.

 

"Слуховете не ме разсейват. Аз излизам на корта просто за да играя, а не за да обсъждам своя личен живот. Разбира се, хората обичат слуховете. Кой не ги обича? Но аз смятам, че това е нарушаване на личното пространство и подобно нещо не е хубаво да се случва. Не защото ние сме различни, а защото не е коректно за спортистите като цяло. Мисля, че подобни въпроси дори трябва да бъдат забранени", каза още Димитров.