Питър Ебдън: Дано след няколко години да дойда в София за по-голям турнир (ВИДЕО)

снимка: Sporta.bg/ Радила Радилова

Световният шампион за 2002-ра година Питър Ебдън изрази надежда, че в следващите няколко години ще има шанса да гостува на България за по-голям ранкинг турнир.

 

Ебо Велики отдели голяма част от почивката си между мачовете в PTC Victoria Bulgaria Open, за да отговори на въпросите на Sporta.bg.

 

Ебдън спечели драматично срещата си от 2-ия кръг на турнира срещу Стюарт Бингам, като направи впечатляващ обрат от 0:3 до 4:3 на маса номер 10 в зала „Опал".

По принцип този двубой беше един от най-равностойните и най-елитните в ранната фаза на надпреварата, но за съжаление трябваше да бъде проведена в по-малко помещение.


По същото време световният шампион от 2010-та година и номер 6 в света Нийл Робъртсън играеше мача си от 2-ия кръг срещу Ханс Бланкарт в телевизионната зала „Диамант" на „Принцес" хотел.

Поради тази причина по-малката арена „Опал" прие големия сблъсък между Ебдън и Бингам, които за съжаление не останаха доволни от качеството на маса номер 10.

Легендарният Ебдън, който има 28 години стаж сред професионалистите в снукъра, даде любопитно пояснение за влиянието на „обстоятелствата" върху представянето на един играч.

Ебо Велики обясни защо някои от състезателите се чувстват по-комфортно на определена маса, а други - не.

„Надявам се след 3-4-5 години да дойда отново тук и да участвам на голям ранкинг турнир. Виждам, че българските фенове ще се радват много, ако топ играчите дойдат отново. Тук има много ентусиазъм покрай турнира", заяви Ебдън след края на срещата.

Вижте тук видеото с цялото ни интервю с Ебо Велики.