Нейков се закани: До месец отнемам лиценза на стрелбата

снимка: МФВС

Министърът на спорта Свилен Нейков удари по масата и отсече: "До месец ще отнема лиценза на федерацията по спортна стрелба".

 

Заканата му е в ре­зултат на всички небивалици, които се случиха с този спорт в последната една година. Тя е следствие и на съдебните де­ла, които ведомството пече­ли срещу президента на централата Камен Шишманов.

 

До момента Върховният административен съд се про­изнесе на първа инстанция в полза на МФВС по иска на Шишманов, че са му спрени неправомерно парите. Оча­ква се адвокатите на Нейков да спечелят и на втората - последна, което ще означава, че шефът на федерацията трябва да възстанови присво­ените 240 бона, с лихвите - 450 000 лева!

 

Освен това Шишманов е разследван и от криминална полиция, което допълнително усложнява ситуацията.

 

Именно решението на по­следната инстанция на ВАС ще се окаже и последното, ко­ето ще доведе до решително­то действие от страна на Нейков.

 

"Нека да излезе реше­нието. Само това се чака, за да им отнема лиценза. Тогава се прави нова федерация и, на­дявам се, започваме нормална работа. Няма какво повече да се бавим", коментира темата специално за "Тема Спорт" ми­нистърът на спорта.