Джокович се класира на финала с много силна игра

снимка: БТА

Номер 2 в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) се класира за първи път за финала на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 3,5 милиона долара.

 

Джокович победи четвъртия в схемата Томаш Бердих с 6:3, 6:4 за 85 минути. Така Ноле очаква победителя от втория полуфинал между номер 1 в света Роджър Федерер (Швейцария) и номер 3 Анди Мъри (Великобритания). Иначе Джокович победи Григор Димитров във втория кръг на турнира в Шанхай.

 

Сърбинът стартира устремно срещу Бердих и набързо поведе с 3:0, а след това при 5:1 той пропусна сетбол при собствен сервис.

 

Последва спад в играта на Джокович и това позволи на Бердих да намали до 3:5 и дори да получи възможност да върне и втория пробив, но със серия от мощни подавания сърбинът се измъкна от трудната ситуация и взе сета.

 

Във втората част Джокович отново проби рано за 2:1 и до края запази предимството си, за да запише 10 победа в 11 мача срещу чеха.

 

В другия полуфинал Мъри ще защитава титлата си от последните два сезона, а Федерер ще търси реванш за загубения от шотландеца финал на Олимпийските игри в Лондон през август.