Арестуваха републикански шампион по бокс

Републиканският шампион по бокс Евгени Борисов /23/, който е и носител на бронзов медал от европейското първенство от 2007 г., е задържан в Бобов дол след меле в петък, съобщиха от полицията. Борисов е бил с двамата си братя и техен помагач. Те нахлули в апартамента на Иван Идакиев /24/, който наскоро си дошъл от Германия и опитали да го набият.


За станалото меле съседи съобщили на полицията. Ченгетата прибрали и петимата участници в "търкала" за 24 часа. Разправията най-вероятно станала заради неодобрението на Идакиев към връзката на негова племеница с единия от нападателите.


Шефът на РПУ в Бобов дол гл.инспектор Румен Сираков потвърди, че един от нападателите е шампионът ни по бокс Борисов. Срещу всички участници в мелето, включително и Идакиев, е образувано досъдебно производство по чл.325 от НК - за едро хулиганство.


Това е второ задържане на известния боксьор в полицията. През март т. г. той се забърка в скандал и в сбиване отново в Бобов дол. Тогава Борисов пострада в улична схватка с група "опоненти", постъпи в болницата в Дупница със счупена в китката лява ръка. Това попречи на интензивните му тренировки преди олимпиадата в Лондон.

 

Роденият в Червен бряг Борисов е бивш състезател на клуба по бокс "Роки" в Бобов дол, където започва кариерата му, припомнят тукашни спортни активисти.


"Труд"