Кличко смути феновете си, после се извини

снимка: БТА

Световният шампион по бокс в тежка категория Витали Кличко се извини на всички свои фенове, които "уплаши" с изявление, загатващо за предстоящо негово отказване от спорта.


41-годишният украинец говори пред медиите в родината си, намеквайки, че кариерата му може би вече е приключила след победата над германеца Мануел Чар в началото на месеца.


"На всички фенове на бокса мога да кажа, че украинският флаг ще продължи да бъде вдиган, а химнът ще звучи, когато Кличко излиза на ринга. Но ако имате предвид мен, аз не възнамерявам да се бия", заяви Кличко по-рано днес, загатвайки, че неговият брат Владимир ще остане единственият представител на фамилията в спорта.


Това се прие като директно признание за отказване от бокса, а новините обиколиха мигновено земното кълбо.


Всичко това принуди Витали Кличко и неговият екип да опровергаят информацията, заявявайки, че в случая става дума за недоразумение.


"Не говоря за край на кариерата ми. Съжалявам, ако не съм пояснил достатъчно какво имам предвид", написа Кличко на своята официална страница във "Фейсбук".


Новините за оттегляне бяха опровергани и от пресслужбата на украинския шампион. Смята се, че Витали Кличко, който стартира и политическа кариера в родината си, може да излезе срещу бившия световен шампион Дейвид Хей в евентуален последен за него мач.