Дейвид Хей се отказва за втори път, ако не получи нов мач с Кличко

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Дейвид Хей отново натърти, че няма да се завърне на ринга, ако това не стане в нов мач срещу някого от двамата братя Кличко - Витали и Владимир.


Хей загуби световната си титла през лятото на 2011, когато отстъпи по точки на Владимир Кличко в Германия. В последствие британецът обяви, че прекратява професионалната си кариера, докато преди няколко месеца не се завърна на ринга за двубой срещу сънародника си Дерек Чизора.


Напоследък се заговори, че Хей може да се изправи срещу по-големия от двамата братя Кличко - Витали, за когото обаче не е сигурно, че ще се завърна на ринга следпобедата си над германеца Мануел Чар. Както е известно, украинецът започва преследване на политическа кариера в родината си.


"Искам феновете да знаят, че никога повече няма да се бия с друг боксьор, чието име не е Кличко", написа Хей в социалната мрежа Twitter.


Междувременно лондончанинът обвини Витали Кличко, че последният използва политическите си амбиции, за да "избяга" от мач срещу него.


"Витали не бива да използва парламента като извинение, за да избяга от най-големия мач в тежка категория", заяви британецът.