Григор Димитров отпадна в квалификациите на турнира в Торонто

снимка: БТА

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров отпадна в първия кръг на квалификациите на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Торонто (Канада) с награден фонд 2 648 700 щатски долара.

 

21-годишният хасковлия, който бе поставен под номер 1 в схемата на пресявките, загуби в три сета - 2:6, 7:5, 4:6 от швейцареца Марко Киудинели и изненадващо рано приключи участието си в силния турнир на твърда настилка в Канада.

 

Гришо започна срещата много слабо и допусна пробив още в първия си сервис гейм, в който регистрира и 2 двойни грешки. Малко по-късно последва втори пробив в подаването на Димитров, което се оказа достатъчно за Киудинели да затвори първия сет с 6:2.

 

През втората част Димитров подобри играта си, като най-силното му оръжие бе началният удар. В края на сета Григор направи решителен пробив, с който затвори частта със 7:5, изравнявайки резултата в сетовете.

 

Третият сет бе пълен с обрати, като двамата тенисисти си размениха по два пробива, за да се стигне до 4:4, когато швейцарецът проби подаването на Гришо за трети път и при 5:4 сервираше за мача. Той не допусна грешка и успя да затвори сета с 6:4, а с това и мача след 2 часа и 14 минути игра.

 

Следващият турнир, на който Григор Димитров е заявил участие, е Мастърсът в Синсинати (САЩ). Там той отново ще стартира от квалификациите, които започват следващия уикенд.