Мъри е уверен във възможностите си срещу Федерер

снимка: БТА

Надеждата на Великобритания за злато в тениса Анди Мъри няма да промени стратегията си от финала на "Уимбълдън" срещу Роджър Федерер в спора за златото в Лондон. 

 

Преди няколко седмици двамата спориха за титлата в най-престижния турнир от големия шлем, а швейцарецът записа рекордна 17-а титла, след като победи с 3:1 сета. Сега, двамата отново се срещат, отново на финал, отново на централния корт на „Ол Ингланд Клъб". Единствената разлика - това е финал за олимпийското злато.

 

Федерер изигра маратонски мач срещу Дел Потро, който приключи след близо 4 часа и половина игра в полза на швейцареца - 3:6, 7:6, 19:17, докато Мъри изуми целия свят, побеждавайки Новак Джокович със 7:5, 7:5.

 

Шотландецът не можеше да си намери място от радост, след като изигра един от най-добрите си двубои срещу сърбина, а освен това ще има нужда от нови тениски за финала, тъй като хвърли всичките си налични в публиката.

 

„Това може би беше най-емоционалният ми момент на тенис корт", заяви Мъри след двубоя. „Винаги съм казвал, че атмосферата на Ю Ес Оупън е най-добра, но тази вече всичко беше фантастично.

 

„Това е напълно различно от всичко, което съм виждал досега. Олимпиадата просто е много по-различна от всичко останало. Мисля, че тук се забавлявам най-много".

 

Следващото препятствие за състезателя на домакините обаче не е по-лесно от това на полуфиналите. Федерер има три победи над Мъри във финали от Големия шлем.

 

„Чудесно е, че вече съм си гарантитрал поне сребърния медал. Но всеки, който ме познава, знае, че аз ще се боря до край за златото.

 

„Няма да правя нищо по-различно от това, което направих срещу Федерер на Уимбълдън. Играх добре тогава и е време да победя и да грабна златото. Твърдо решен съм да успея", сигурен е Мъри.