Григор Димитров преодоля съпротивата на Федерико Жил и стигна четвъртфинал в Бостад

снимка: Guliver/Getty Images

Първата ракета на България Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от ATP в Бостад (Швеция), след като днес хасковлията постигна успех в две части над португалеца Федерико Жил - 6-3 6-4.

 

За Григор Димитров това е шесто достигане на 1/4-финал на турнир от ATP, като само един път до този момент той съумя да достигне 1/2-финалите - в "Куинс Клъб", Лондон.

 

В среща от 1/4-финалната фаза съперник на Григор Димитров ще бъде испанецът Алберт Рамос, който от своя страна се наложи също в две части над квалификанта Евгени Корольов - 6-3 6-3. Това ще бъде и трети мач между Григор Димитров и Алберт Рамос до този момент, като засега балансът помежду им е равен - 1:1 победи.

 

Срещу Жил Григор съумя да спечели първия сет на двубоя, но започна лошо във втория. От самото начало португалецът дръпна с 2-0, но отговорът на хасковлията бе повече от подобаващ - четири поредни спечелени гейма и обрат до 4-2.

 

При 5-3 българският ас вече имаше мачбол, който реализира успешно и след 81 минути игра си гарантира място на 1/4-финалите.

 

Успехът донесе на Димитров 10,515 евро от наградния фонд и 45 точки за ранглистата на ATP. Двубоят между Григор Димитров и Алберт Рамос ще бъде изигран утре.