Трета победа за Стоунър през сезона в MotoGP

снимка: БТА

Световният първенец Кейси Стоунър спечели трета победа за сезона в MotoGP, след като триумфира на пистата „Асен" в Гран при на Холандия - седми кръг от шампионата по мотоциклетизъм. Пилотът на Репсол Хонда остана пред своя съотборник Дани Педроса, а последният на подиума бе Андреа Довициозо от тима на Монстър Ямаха.

 

Състезанието започна с падане на Алваро Баутиста, който завлече със себе си и лидера в генералното класиране Хорхе Лоренсо. По този начин Дани Педроса поведе колоната пред своя съотборник Кейси Стоунър и Бен Спийс. Във втората обиколка Щефан Брадъл също направи грешка и напусна надпреварата, след като изпусна предницата на своя мотоциклет.

 

В следващите минути нямаше никакви промени в челото на класирането, а десет тура преди края Валентино Роси получи технически проблем и се прибра в бокса за смяна на задната гума и се върна на пистата като последен - 14-и. В този момент последва и атака на Стоунър, който задмина Педроса и излезе начело в състезанието.

 

До края световният шампион нямаше никакви проблеми и спечели своята втора победа в кариерата на пистата „Асен". Педроса остаан на второ място, на цели пет секунди от своя съотборник. Андреа Довициозо бе последният на почетната стълбичка, след като задмина Бен Спийс, а американецът като цяло отново разочарова, приключвайки четвърти. Шестицата бе затворена от Кал Кръчлоу и Ники Хейдън.