България си осигури 7 медала на европейското по бокс за юноши

Изключително успешни за България се оказаха четвъртфиналните срещи на европейското първенство по бокс за юноши, което се провежда на два ринга в столичната зала "Универсиада".

 

Днес младите български боксьори под ръководството на старши треньора Борислав Бояджиев и помощник-треньора Александър Владимиров от девет четвъртфинални срещи спечелиха седем, което означава, че победителите са си осигурили най-малкото бронзови медали.

 

А като се прибави и снощната победа в най-тежката категория - над 80 килограма, на "Мечката от Самоков" Ангел Ангелов, това означава, че домакинът България вече има 8 медала в актива си.

 

Всички млади български боксьори заслужават добри думи за играта си днес, но може би над всички бе Благой Найденов, който в категория до 80 килограма победи "в стил младия Мохамед Али" коравия и силно рус норвежки боксьор Йонас Сонстеби.

 

След последния удар на гонга съдиите точкуваха 14:6 в полза на Благой Найденов, но това бе най-малкото с оглед на техничната и зрелищна игра, която младият боксьор на Славия /София/ демонстрира на ринга.

 

Отново отлични впечатления остави и Ивайло Иванов /България/, който в зрелищен и оспорван мач в категория до 70 килограма победи Леонардо Равняк /Хърватия/ по точки - 11:9 точки.