Старото ръководство на БКС има задължения за над 300 хиляди лева

снимка: БТА

Старото ръководство на Българския колоездачен съюз има задължения към Министерството на физическото възпитание и спорта за над 300 хиляди лева.

 

Това обяви на пресконференция днес президентът на родната централа Петър Бончев.

 

"Стратегията на новото ръководство е за пълна прозрачност на своите действия. Амбицирани сме да променим стария начин на управление. Получихме изключително тежко наследство, което трябва да възстановим на Министерството на спорта.

 

В преговори сме с него за разсрочване на плащанията. Надявам се, че до година и половина ще се справим със задълженията си. Вече сме погасили дължимото за 2010-та година, което възлиза на 27 639 лева", каза Бончев.

 

Бончев добави, че трябва да се работи добре с медиите, за да може всички наши действия да стават достояние на обществеността.

 

"Убеден съм, че задълженията ни към Министерството на спорта няма да повлияят върху нормалното протичане на всички мероприятия и състезания от вътрешния и международен календар на БКС.

 

Създадохме спортна школа към федерацията, която ще започне да работим от месец септември. Раздали сме и 100 нови велосипеда на клубовете. Всички прояви се финансират единствено от БКС", заяви още президентът на колоездачния съюз.