Рони О'Съливан спира със снукъра за неопределено време

снимка: Guliver/Getty Images

Четирикратният световен шампион в снукъра Рони О'Съливан прекрати спекулациите около бъдещето на активната си кариера и реши да „си вземе почивка" от спорта.

 

Това стана ясно по-рано днес, след като Ракетата отказал да подпише задължителния договор за играчите със Международната билярд и снукър организация, който на практика служи като билет за участие в турнирите през сезона.

 

„Не може да се правят изключения в правилата за един определен играч", коментира новината Бари Хърн - председател на Международната билярд и снукър организация. „Рони е свободен да участва във всяка една надпревара, която организираме, стига първо да се съгласи с условията, които са еднакви за всички."

 

С отказа да сложи подписа си върху контракт, Ракетата се отписва от календара на снукъра за сезон 2012/2013. Той, все пак, не изключи варианта да продължи да поддържа форма в неофициални турнири.

 

„Все още искам да играя снукър и да посещавам местата, където се провеждат надпреварите. Например, в Китай всички хора са много ентусиазирани, когато дойде време за турнира. Надявам се да остана свързан със спорта по един или друг начин в бъдеще", каза О'Съливан пред официалния си сайт.

 

Още със спечелването на 4-ата световна титла през май Ракетата намекна, че желае да си вземе по-дълга почивка от снукъра, защото се чувства изморен и не може да балансира между личния си живот и професионалните си задължения.

 

О'Съливан се бе оплакал и от натоварения календар за следващия сезон, който включва цели 27 турнира.