Пловдив сред домакините на кампанията "Пожелай успех на България"

Пловдив ще бъде вторият град-домакин на кампанията "Пожелай успех на България", посветена на предстоящите Олимпийските игри в Лондон тази година. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

 

Инициативата се организирана от Български олимпийски комитет /БОК/, Visa Европа с подкрепата на Международен олимпийски комитет /МОК/, а в Пловдив и от общината.

 

В Пловдив тя ще се състои на 09.06.2012 год. на пл."Централен" и ще бъде открита в 11.00 часа от популярните актьори Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Организаторите ще дадат възможност на олимпийските златни медалисти - Петър Лесов /бокс/, Стоянка Груйчева /гребане/, Сийка Келбечева /гребане/, пловдивчани и гости на града да отправят пожелания за успех към българския олимпийски отбор, който ще представи страната ни на игрите в английската столица.

 

Сред останалите поканени шампиони са Асен Златев /вдигане на тежести/, Стоян Делчев /висилка/, Любомир Любенов /кану/, Ваня Гешева /каяк/, Николай Бухалов /кану/, Стефка Костадинова /висок скок/, Милен Добрев /щанги/, Георги Шиков /щанги/, Антон Ризов /стрелба/, Нина Рангелова /плуване/ и други изявени спортни деятели, които да подкрепят колегите си в предстоящото начинание.

 

На специално изработени платна всеки може да напише своите пожелания за българските олимпийци. В края на кампанията в национален мащаб те ще бъдат събрани и предадени на българския отбор по време на тяхното изпращане за игрите като жест на подкрепа от феновете.

 

Инициативата започва в София на 02.06.2012 год., и след Пловдив ще продължи във Варна на 16.06.2012 год.