7 български тенисисти в основната схема на "Карлсберг къп"

снимка: sxc.hu

Седем български тенисисти попаднаха в основната схема на международния турнир "Карлсберг къп" в Пловдив, който е организиран от Българската федерация по тенис и е с награден фонд 10 000 долара.

 

Според класирането си в световната ранглиста в нея намериха място шестият поставен Тихомир Грозданов, националът Димитър Кузманов и Валентин Димов. Квалификациите премина Динко Халачев, а с "уайлд кард" участват Петър Трендафилов, Димитър Петров и Александър Лазов.

 

Във вторник на кортовете на ТК "Локомотив", ако времето позволи, от българите ще се появят Петров и играчът за Купа "Дейвис" Трендафилов. Останалите ни тенисисти ще започнат в сряда.

 

Димитър Петров излиза срещу водача в схемата Антал ван дер Дайм от Холандия, а Петър Трендафилов трябва да играе с Михаил Балмашов от Русия.

 

Полуфиналистът от първия фючърс Carlsberg Cup във Варна Грозданов започва срещу Иржи Школоудик от Чехия. Халачев играе срещу номер 5 Едуардо Еремин от Италия. Съперник на Лазов ще бъде Мануел Санчес от Мексико. Кузманов среща Леонардо Тавареш от Португалия. Димов ще трябва да играе срещу втория в схемата шампион от Варна Иван Сергеев от Украйна.