Петима състезатели ще представят България на ЕП по спортна гимнастика

Ярослав Вовк, Велислав Вълчев, Христос Маринов, Емил Христов и Емил Стоименов ще представят България на Европейското първенство по спортна гимнастика за мъже, което ще се проведе във френския град Монпелие от 23-ти до 27-ми май. Това обяви за БТА Красимир Дунев, старши треньор на националния отбор на България.

 

Президентът на БФСГ Йордан Йовчев няма да участва на Европейското първенство, тъй като продължава подготовката си на халки за Олимпийските игри в Лондон.

 

Еди Пенев е освободен от отбора, след като е изявил желание да се състезава за САЩ, а Александър Батинков е с контузия на ръката (фрактура на двете кости) и ще отсъства между три и шест месеца.

 

"Вчера проведохме контролно състезание, утре планираме ново. Подготовката върви нормално предвид обстоятелствата. Не можем да очакваме чудеса от представянето на отбора, тъй като трима от гимнастиците са дебютанти. За съжаление Йовчев няма да може да играе. Батинков, който ни е основен състезател, е контузен. Той вече идва в залата", каза Дунев.

 

В шампионата на Европа при младежите България ще участва с Велико Тушев, Владимир Тушев, Мартин Ангелов, Драгомир Пеев и Йордан Александров.

 

Отборът пътува на 19-ти май, а състезанията стартират на 23-ти май. Общо 309 гимнастици от 36 страни ще участват в Европейското първенство по спортна гимнастика в Монпелие.