Джокович започна с трудна победа защитата на титлата си в Мадрид

снимка: БТА

Световният номер 1 Новак Джокович не започна по най-убедителния начин участието си на тенис турнира в Мадрид. Сърбинът постигна трудна победа с 6:2, 2:6, 6:3 над испанския квалификант Даниел Химено-Травер и така продължава защитата на титлата си от миналата година.

 

Ноле позволи на Травер да му вземе сет, но в крайна сметка до изненада не се стигна и сърбинът взе своето срещу 134-ия в ранглистата на ATP испанец.

 

Следващият съперник на Джокович ще бъде победителят от двубоя между Станислас Вавринка (Швейцария) и Юрген Мелцер (Австрия).

 

Напред в испанската столица продължава и Томаш Бердих (Чехия), който отстрани Кевин Андерсън (ЮАР) след победа в два сета - 6:4, 6:3. В следващия кръг чехът ще се изправи срещу победителя от мача между Гаел Монфис (Франция) или Игор Андреев (Русия).

 

За третия кръг се класира и Александър Долгополов (Украйна), който на старта на турнира се наложи със 7:6(5), 6:4 над Пабло Андухар (Испания).

 

Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) също си осигури място в следващия кръг на надпреварата след успех с 6:4, 6:2 над Флориан Майер (Германия).