Джокович превъзмогна смъртта на дядо си и се класира на 1/4-финал (видео)

Световният №1 Новак Джокович записа емоционален успех над Александър Долгополов и се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

 

Часове преди началото на срещата Ноле научи, че неговият дядо Владимир е починал, като въпреки това излезе на корта и се изправи срещу своя украински съперник. Макар и трудно, сърбинът постигна успех с 2-6 6-1 6-4 и се класира за следващата фаза на турнира.

 

След последната точка Ноле не скри сълзите си и вдигна ръце към небето, посвещавайки победата на дядо Владимир.

 

Личната трагедия се бе отразила на световния №1, който започна зле срещата. В първия сет Джокович игра слабо и разконцентрирано, а грешките в играта му следваха една след друга. Долгополов се възползва от слабостта на своя съперник и спечели първия сет с 6-2, правейки крачка към крайния успех.

 

Вторият сет обаче се оказа коренно различен от първия, а Ноле започна да играе на добре познатото ниво. Последва убедително 6-1 във втората част, а в третия сет, който бе и прекъснат поради дъжд, Джокович осъществи ключов пробив при резултат 4-4. В последствие сърбинът вече сервираше за крайния успех, а последната точка той посвети на починалия си дядо.

 

На 1/4-финалите Ноле ще се изправи срещу победителя от мача между Томас Белуши и Робин Хаасе, които играят в момента.