Хендо готов да замести Оувърийм срещу Дос Сантос

Шампионът на UFC в категория лека-тежка Дан Хендерсън потвърди, че е готов да се изправи срещу Жуниор Дос Сантос, след като президентът на компанията Дана Уайт посочи, че двубоят между Франк Мир и Кейн Веласкес ще бъде проведен по план.


Дос Сантос трябваше да защитава титлата си в тежка категория срещу Алистър Оувърийм на UFC 146 на 26 май, но боят е пред провал, че след като холандецът се провали на допинг тест в Невада.


Това от своя страна оставя три опции пред UFC. Първата е Дос Сантос изобщо да не получи опонент на UFC 146, а втората е да се изправи срещу опонент, който вече е записан за друг мач във файт картата. Какъвто например е Франк Мир, който по план трябва да премери сили с бившия шампион в тежка категория Кейн Веласкес.


Третата опция е Дос Сантос да получи изцяло нов съперник. Първоначално се смяташе, че вариантът с Франк Мир изглежда най-вероятен, но тази възможност бе елиминирана от Дана Уайт.


Освен името на Дан Хендерсън, споменат бе и Марк Хънт, който наскоро нокаутира Шейк Конго. Самият Хендо отговори в twitter на въпрос, дали е готов да се бие с Дос Сантос, заявявайки лаконично "разбира се".