Вера Маринова се присъединява към екипа на "Олимпийски хроники"

Екипът на "Олимпийски хроники" се обогатява с едно легендарно име в българската журналистика.

 

Едно от обичаните лица на БНТ Вера Маринова започва своя рубрика в предаването. Тя е участвала в отразяването на 13 олимпийски игри, а зрителите все още помнят емоционалните й коментари на най-големите успехи на българската художествена гимнастика.

 

От години Вера Маринова живее във Великобритания и е пряк свидетел на подготовката на Лондон за домакинство на олимпийските игри. Нейните разкази ще запознаят зрителите с интересни и малко известни факти, свързани с предстоящото голямо събитие.

 

Първият репортаж ще представи едно малко градче - Мъч Уенлок, ключово място, пряко свързано с олимпийската идея. Вера Маринова ще разкаже за местния лекар Пени Брукс, който още в средата на ХIХ век организира спортни игри по модела на олимпийските, и за срещите му с бащата на олимпийското движение Пиер дьо Кубертен.

 

В този епизод предаването ще припомним и за олимпийските игри в Атина през 2004 г., както и за едно от българските лица на тези игри - бронзовия медалист, джудиста Георги Георгиев. "Олимпийски хроники", петък, 6 април, 10:15 часа, само по БНТ!