Возняцки спечели първа победа срещу Серина Уилямс

снимка: БТА

Каролине Возняцки спечели първа победа в кариерата си срещу Серина Уилямс, с което се класира за полуфиналите на турнира по тенис за жени в Маями.

 

Датчанката, която победи с 6:4, 6:4, ще играе срещу рускинята Мария Шарапова. Возняцки загуби всичките си три предишни двубоя срещу американката, но в този мач доби рано инициативата след пробив в третия гейм.

 

Датчанката успя да стигне до спечелване на подаването на съперничката си по същото време и във втория сет, а нов пробив й даде аванс от 4:1. Уилямс, която е печелила пет пъти този турнир, върна само един от пробивите за 3:5, но Возняцки остана фокусирана и спечели крайната победа в мача.

 

"Знаех, че трябва да затворя възможно най-бързо мача, защото тя беше амбицирана. Щеше да бъде трудно, ако не се справях със собственото си подаване", каза Возняцки след мача.

 

Поставената под номер две в схемата Шарапова се класира с лекота за полуфиналите, след като отстрани китайката На Ли с 6:3, 6:0. Рускинята беше загубила предишните си четири мача срещу тази съперничка, но в Маями стигна до категорична победа за едва 68 минути игра.