Рафаел Надал и Анди Мъри се класираха за 3-ия кръг в Маями

снимка: БТА

Рафаел Надал спечели втора поредна чиста победа на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Маями, с което се класира за четвъртия кръг на турнира с награден фонд от 4.8 милиона щатски долара.

 

Испанецът победи с 6:2, 6:2 Радек Щепанек и ще играе мач срещу японеца Кей Нишикори, информира БТА. Световният номер 2 е загубил само шест гейма от началото на турнира, в който е играл три финала, но не е стигал до нищо повече.

 

В среща от осминафиналите той ще играе срещу Нишикори, който успя да се наложи над чеха Лукаш Росол с 6:4, 6:2. За да стигне до там, Надал подобри баланса си срещу Щепанек на 6:0 победи.

 

"Направих добро начало на турнира с два отлични мача и хубави победи. Радвам се, че вече съм в четвъртия кръг", каза Надал.

 

В потока на Надал продължи и Анди Мъри, който победи Милош Раонич след отказване на канадеца с контузия в глезена, получена по време на тренировка.

 

Той не успя да играе и в събота на двойки, а в неделя позволи на Мъри да се класира за осминафиналите и мач срещу Жил Симон, който се наложи над Юрген Мелцер със 7:6(5), 6:4.

 

Победителят от този мач пък ще играе срещу Григор Димитров или Янко Типсаревич. 

 

В други срещи от мъжката схема в Маями, Жо-Вилфрид Цонга победи Филип Колшрайбер с 6:4, 7:6(2), а Флориан Майер отстрани Джон Иснър след чиста победа при 6:4, 6:2.