Григор Димитров излиза срещу Бердих от 18:00 часа днес

снимка: hopmancup.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров номер 7 в света Томаш Бердих (Чехия) ще играят от 18:00 българско време днес в мач от третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. По програма срещата е първа на Централния корт, което означава, че ще има телевизионно излъчване и ще може да се гледа на живо в интернет.

 

Григор достигна до трети кръг на турнир от подобен ранг за първи път в кариерата си, като за това се пребори с 32-ия в света Хуан Игнасио Чела (Аржентина). Сега 20-годишният хасковлия е изправен пред ново предизвикателство - достигането до 4-и кръг, но за това първо трябва да победи Бердих.

 

Досега чехът и Григор са се срещали два пъти. В официални мачове Димитров и Бердих са играли веднъж - през 2009 г. на турнира в Ротердам, когато българинът записа най-престижната си до този момент победа (4:6, 6:3, 6:4).

 

Гришо има и една загуба от Бердих - това се случи в тазгодишното издание на неофициалното световно първенство за смесени двойки "Хопман Къп", където чехът спечели в три сета - 6:4, 6:7(9), 6:4, а след това заедно с Петра Квитова стигнаха и до титлата.

 

Ако съумее отново да победи Бердих, Григор Димитров ще вземе 43 370 долара от наградния фонд и 90 точки за ранглистата на ATP, което ще му позволи да се върне в топ 100 на класацията, където в момента заема 101-о място. При евентуална победа над чеха, в следващия кръг Гришо ще срещне победителя от мача между Александър Долгополов и Янко Типсаревич.