Багата продължава да е в тежко състояние

снимка: Булфото

Благой Иванов-Багата продължава да е в тежко състояние в болница "Пирогов". Той е на хемодиализа и вече месец се лекува в спешния център.


Багата продължава да е на изкуственото дишане, а съзнанието му е медикаментозно модулирано. Инфекцията е контролирана, като се прилагат антибиотици, по данни на микробиологичното изследване. Това съобщи дежурният началник отделение в централна реанимация.


Sporta.bg
припомня, че в средата на месеца Багата беше подложен на повторна хирургическа намеса.


Изявеният спортист беше приет на 26 февруари с прободна рана. Веднага беше опериран от хирурзи на Първа хирургическа клиника.


Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд и остави окончателно в ареста Даниел Стефанов - Дъмпела, който е обвинен за опит за убийство на самбиста.


Адвокатът на Стефанов коментира, че разследващите събирали доказателства единствено в полза на обвинението. По делото нарочно не се разпитвали определени свидетели.


Според защитника на Дъмпела в случая става въпрос за пиянска свада, инициативата за която възникнала от Благой Иванов. В заведението Багата се заял със Стефанов и му ударил шамар пред всички присъстващи.