Григор Димитров преклони глава пред Давид Ферер на Индиън Уелс

снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да преодолее втория кръг от турнира от сериите „Мастърс" Индиън Уелс, след като бе спрян от петия в световната ранглиста Давид Ферер.

 

За младия хасковски играч това бе трети неуспешен опит да прескочи такава фаза от надпревара, като той изигра неубедително мача и логично загуби с 2:6, 2:6.

 

Ферер пък за втори път спира устрема на българина към трети кръг от Мастърс, след като го отстрани и в Синсинати, а другият път, когато Гришо е играл на този етап от турнир беше в Шанхай, но тогава загуби от Анди Родик.

 

Димитров прибави 25 точки за ранглистата, които ще го изстрелят отново в топ 100, като се очаква да заеме номер 99, когато ATP обнови класирането си на 19-ти март. 12 725 долара от наградния фонд отидоха на сметката на българския тенисист.

 

Следващият турнир, на който ще участва Гришо, вероятно ще бъде чак на 21-ви този месец в Маями, където ще се изправи срещу всички играчи от топ 50. Тази седмица има и Чалънджър в Далас, за който той може да получи уайлд карт и също да се включи в схемата.

 

Димитров направи много непредизвикани грешки срещу Ферер - цели 40, с което до голяма степен елиминира шансовете си да окаже по-сериозна съпротива. Сервисът и бекхендът му също не бяха на висота, докато Ферер постепенно навлезе в достатъчно добра форма, за да постигне комфортен успех.

 

Въпреки че направи 15 уинъра (срещу 8 на испанеца) Гришо не можа да спаси нито един от 5-те възможности за пробив на съперника си, а от своя страна направи само един брейк от 4-те си шанса.

 

Така след около час игра Димитров приключи дебютното си участие в Индиън Уелс, като все пак бе спрян от един от най-силните тенисисти в света.