Рони О'Съливан обмисля да се откаже от снукъра след нова загуба

галерия:

Трикратният световен шампион и бивш номер 1 в ранглистата Рони О'Съливан заяви, че сериозно обмисля отказването си от снукъра, след като вече не се наслаждава по никакъв начин на играта.

 

Една от най-отличителните фигури в спорта ще гостува в България на 13-ти декември, за да изиграе демонстративен мач срещу младия талант Джак Лизовски. Феновете на снукъра в страната ни ще могат да се насладят на уменията на англичанина в едно от последните му пътувания в чужбина, ако Рони изпълни заканата си и прекрати кариерата си.

 

През март тази година О'Съливан за първи път намекна, че обмисля да не играе повече, но след като отпадна от първия кръг на Шампионата на Великобритания със загуба 5:6 от Джъд Тръмп, реши да изложи мотивите си на пресконференция.

 

За четвърти пореден път Ракетата отпадна в самото начало на голям ранкинг турнир точно през март от Откритото първенство на Китай и не е печелил титла от 2009-та година насам. Иначе в изключително успешната си кариера О'Съливан е триумфирал 22 пъти в ранкинг надпревари.

 

Най-големите му успехи са трите световни титли (2001, 2004, 2008), четирите трофея именно от Шампионата на Великобритания (1993, 1997, 2001, 2007) и успехите от Мастърса (2005, 2007 и 2009).

 

„Не искам да отнемам вниманието на медиите от успеха на Джъд (Тръмп), но лично аз не се виждам още дълго в игра", каза О'Съливан на пресконференция след края на двубоя. „Определено мисля, че за мен има други интереси в живота."

 

Ракетата от известно време насам се бори с депресия и се съвещава със спортния психолог д-р Стив Питърс, който му помага да решава проблемите си.

 

„Д-р Питърс ще ме убие, заради това, че говоря по този начин. Ще трябва да говоря с него, но аз имам свое виждане. За мен в живота има още много неща, които нямат общо със снукъра. Все още искам да работя и съм сигурен, че ще си намеря занимание, но искам да споделя живота си с някого."

 

Една от основните причини О'Съливан да се измъчва и да не се представя според потенциала си, е фактът, че никак не обича пътуванията. Поради този факт за България може да се сметне като голям жест от негова страна, това, че той ще гостува в зала 10 на кино „Арена Запад".

 

„Не искам да живея сам, не искам да пътувам сам, защото се чувствам неспокоен и нервен", продължи изповедта си Ракетата. „Не искам да изпитвам такива емоции. За да съм истинския Рони, трябва да се махна от първопричината за проблемите ми."