Без проблеми за Джокович и Федерер в Париж

снимка: БТА/AP

Първите двама в схемата Новак Джокович и Роджър Федерер се класираха за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Париж.

Двукратният шампион и водач в схемата Джокович победи представителя на домакините Гаел Монфис в два сета - 6:3, 7:6 (2).

Сърбинът затвърди тоталното си превъзходство срещу този съперник и го победи за 11-и път от 11 мача помежду им.

Джокович надделя с лекота в първия сет с 6:3. Последва леко отпускане и Монфис успя да доведе втората част до тайбрек. Там сърбинът отново показа класата си и спечели със 7:2, с което елиминира от турнира последния представител на домакините.

На четвъртфиналите Джокович ще играе с Анди Мъри, който вчера отстрани българина Григор Димитров. Роджър Федерер също спечели в два сета след успех над Лука Пуи (Франция) с 6:4, 6:4.

Швейцарецът, номер 2 в схемата, проби по веднъж в двата сета сервиса на съперника и това бе напълно достатъчно за крайния успех.

"Хубаво е, че не изхабих много усилия в този мач и запазих енергия за решителните срещи в турнира", коментира Федерер, цитиран от БТА.

На четвъртфиналите Федерер ще срещне канадеца Милош Раонич, който отстрани Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:5, 7:6 (7).

Японецът Кей Нишикори победи Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:1, 4:6, 6:4 и се нуждае само от още една победа, за да си гарантира участие в заключителния за сезона турнир на най-добрите осем в Лондон другия месец. Следващото препятствие пред Нишикори е испанецът Давид Ферер.