Пиронкова започна силно в Маями

снимка: БТА/AP

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира с победа юбилейното си десето участие на силния Мастърс в Маями (САЩ) с награден фонд 5,38 милиона долара.

Сънародничката ни се справи с украинката Катерина Козлова, като я победи с 6:4, 6:3 за около 80 минути и продължава напред в турнира, като трябва да защити точките си от миналата година, когато достигна третия кръг.

Първият сет ще се запомни с петте пробива, които двете тенисистки си направиха, но Цвети взе най-важния гейм, когато проби при 5:4 в своя полза и по този начин поведе в сетовете - 1:0. Втората част бе спечелена по още по-категоричен начин, като Пиронкова поведе с 2:0 и до края на сета не позволи изненади, като с успеха днес тя си заработи 17 100 долара и 35 точки за класацията на WTA.

В следващия кръг нашето момиче ще се изправи срещу ветеранката от Италия Флавия Пенета, която почива в първия кръг, тъй като е сред поставените в турнира.

33-годишната италианка има предимство в преките двубои - 3:1, но Цвети спечели посления мач помежду им - в Сидни през януари №50 в света спечели с 6:3 и 7:6 (3).