Настасе подивя, псува наред срещу съдия и тенисистки (ВИДЕО)

снимка: Stil Masculin

Тенис легендата Илие Настасе продължи да влиза с гръм и трясък в спортните новини по света в последните два дни, като този път двубоят между Румъния и и Великобритания от Фед Къп бе прекъснат заради него.

По-рано днес стана ясно, че ITF започва разследване срещу капитана на отбора на Румъния, заради расистки коментар от негов страна по адрес на нероденото бебе на Серина Уилямс. „Нека видим какъв цвят ще бъде. Шоколад с мляко?“, обърнал се той към журналистите.

Оказа се, че румънецът не е приключил с изцепките и той отново се прояви по време на самия мач с Великобритания в Констанца.

След като съдията на стола помоли публиката да уважава играчите на корта, Насатасе се обърна към него с думите: „Това не е опера, какъв ти е шибаният проблем?“.

Илие Настасе бе помолен да се успокои, но след като не го стори бе изгонен от съдията, а при напускането си на корта изкрещя към него и британските тенисистки: „Шибанн задник! Шибани кучки!“.

Първата ракета на Великобритания Джо Конта бе видимо разтърсена от случилото се и се разплака, но след това успя да се събере и да вземе мача със Сорана Кърстя при доиграването му с 6:2, 6:3.