Кобрата vs Кличко най-рано в края на 2013-та

снимка: Булфото

Мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко е възможен най-рано в края на 2013 година, съобщи мениджърът на украинския боксьор Бернд Бьонте.

 

"До евентуален мач с Пулев трябва да мине още най-малко година", заяви Бьонте, цитиран от БТА. 36-годишният Кличко е световен шампион в тежка категория във версиите IBF, WBO и IBO. Той е и супершампион на WBA.

 

Украинецът ще се боксира срещу Мариуш Вах на 10 ноември, а след евентуалната победа над поляка, в която никой не се съмнява, следващият претендент в списъка е руснакът Александър Поветкин.

 

Пответкин преди два дни защити титлата си във версия WBА, след като нокаутира във втория рунд Хасим Рахман в Хамбург. От лагера на руснака искат двубоят с Кличко да се състои на 27 февруари, но Бьонте е категоричен, че подобна среща не е възможна преди юли следващата година.

 

Кубрат Пулев защити европейската си титла на EBU в тежка категория и колана на интернационален шампион на IBF, след като в събота на гала-вечер l Хамбург нокаутира Александър Устинов (Русия) в 1:28 минута на 11-ия рунд. Така 31-годишният софиянец записа 17-а победа (9 с нокаут) в 17 мача на професионалния ринг и излезе начело в ранглистата на претендентите на IBF.

 

"Мачът срещу Кличко е въпрос на време. Той вече не може да ми бяга и да се крие. Предполагам, че Кличко първо ще се боксира с Поветкин, а след това и с мен", заяви Пулев снощи след пристигането си в София след успеха над Устинов.