Как България привлече Рони О'Съливан?

снимка: БТА

Президентът на българската федерация по снукър Олег Велинов разказа пред Sporta.bg как е успял да убеди Рони О'Съливан да избере PTC VICTORIA BULGARIA OPEN за един от 10-те турнира, които ще играе през сезон 2013/14.

 

Както е известно, Ракетата има спонсорски договор, който го задължава да избере 10 надпревари, в които да участва, а именно родното PTC ще бъде дебютът му за новата кампания.

 

"Сложно се получиха нещата с Рони О'Съливан. Той каза, че идва в България, харесва му тук. Доволен е от условията, които му предложихме ние като организатори, ще участва и в телевизионно шоу, което допълнително улеснява нещата", сподели Велинов за О'Съливан, който ще гостува в "Шоуто на Слави" в петък.

 

"Аз съм човекът, който задвижи всички неща по неговото идване. С другите играчи не е имало никакъв проблем. В снукъра има една звезда и тя е Рони О'Съливан, останалите изобщо не се държат като звезди, те са си напълно нормални хора.

 

"Да не забравяме, че това е Рони О'Съливан, може да се разболее и да не се качи на самолета в петък", предупреди все пак Велинов.

 

"Турнирът ще е успешен за мен, ако пак имаме двама силни финалисти от топ 16. Това ще бъде най-добре. Ако Рони е на финал, още по-добре. Рони ще играе пределно мобилизирано, защото той няма да си губи времето да участва навсякъде през сезона и ще се съсредоточи единствено в тази малка бройка турнири. Така че ще се стреми да извлече максимума и като наградни фондове. Това му е първият турнир за новия сезон.

 

„Аз отидох в „Крусибъл" и се видях с Рони след полуфинала му с Джъд Тръмп. Той ме покани да се видим и да си поговорим. След това като отидох при него в Чигуел обсъдихме нещата за 30-40 минути, уговорихме се и приключихме. Комуникацията вървеше с него, което е хубаво, защото нямаше мениджъри.

 

"Има много хора, които искат да го представляват, а не го представляват. Обаждат се и казват „аз го представлявам за еди коя си част на света", а всъщност само искат да си приберат някаква комисионна. Реално Рони точно в този момент нямаше мениджър, от началото на юни месец има", завърши президентът на федерацията относно посещението на Ракетата в България.


Ако сте истински снукър фен и желаете да получавате компетентна информация за света на любимата игра, харесайте страницата във Фейсбук Snooker PTC Bulgaria!


Само в нашия специализиран сайт Snooker.Sporta.bg можете да се запознаете с българските майстори на щеката и да получите актуални новини за предстоящия турнир от сериите РТС в София.