Станка Златева на 1/4-финал след нова победа на олимпийския тепих

снимка: bul-wrestling.org

Станка Златева продължи с победния си ход на олимпийския турнир по свободна борба в категория до 72 килограма в Лондон, след като записа втора поредна победа.

 

Този път жертва на българката стана представителката на Швеция Джени Франсон, на която Станка не прости и на Европейското първенство в Дортмунд , а през февруари тази година я победи и на турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" в София. Родната състезателка не срещна никакви трудности срещу непретенциозната си съперничка и я надви без дори да се изпоти с 2:0 (1:0, 1:0) части.

 

За място на полуфиналите Станка Златева ще спори с преставителката на Камерун Анабел Лауре Али, която на 1/8-финалите се справи със съпротивата на състезателката от Мадагаскар - Джосиан Патрисия Солониаина също с 2:0 (4:0, 5:0) части. По програма срещата трябва да започне в 16:59 часа българско време.

 

Иначе срещата протече под тоталната диктовка на Златева, която поведе с 1:0 точки около 40 секунди преди края на първата част и спокойно задържа преднината си, повеждайки в резултата.

 

Във втората част успя да хване крака на шведката, а след това вече беше лесно и Златева мина зад гърба на противничката си, за да запише нова точка в актива си, която отново спокойно защити до края, за да се поздрави с втора победа на Олимпиадата.

 

В първия си мач, българската вицешампионка от Пекин пък срази беларуската си опонентка Василиса Марзалюк в двете части също с по 1:0.