Дечко Овчаров се усъмни в честността на Параолимпиадата

Българският параолимпиец Дечко Овчаров се задоволи с осмото място в хвърлянето на копие (F42) на Игрите в Лондон.

 

Неговото постижение - 43.69 метра - бе измерено при четвъртия му опит, който се оказа най-успешен. Иначе 32-годишният състезател направи 4 хвърляния над 40 метра, а в последните си опити направи 2 фаула.


Пред камерата на БНТ той сподели, че се съмнява в честността на конкурентите си в хвърлянето на копие, които постигнаха впечатляващи резултати. Според Овчаров те лъжат, че имат физически недъзи и се състезават с предимство спрямо останалите.

 

Българският параолимпиец също така заяви, че при това положение по-добре родните ни атлети да участват на Параолимпийските игри, защото така ще печелят медали.

 

Нов световен рекорд в дисциплината постави китаецът Янлон Фу - 52.79 метра - и логично се окичи със златния медал. Това е злато номер 73 и общо 188-ми медал за Китай от Параолимпийските игри, като азиатската страна е убедително начело по този показател.

 

Иранецът Камран Шокрисалари спечели сребърния медал с 52.05 метра, което е негов личен рекорд, а бронзът остана за норвежецът Рунар Стейнстад от Норвегия.

 

Дечко Овчаров се включи и в състезанието мятане на диск в Лондон 2012, но за съжаление отпадна след три поредни неуспешни опита.