Шумахер сигурен, че новият болид е крачка напред

снимка: mercedes-gp.com

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е сигурен, че новият болид на Мерцедес W03 е крачка напред в развитието на отбора, който се стреми да играе по-сериозна роля през новата кампания в „Кралските гонки".

 

Возилото на „сребърните стрели" беше представено именно на тестовете в Барселона, като днес Шуми завъртя цели 127 обиколки на пистата „Каталуния". По този начин той добави още 592 км към общата статистика на тима и вече W03 има 1756 км откакто дебютира на трасето.

 

Шумахер записа второ време в третия ден от тренировките, като остана на почти една секунда от лидера Пастор Малдонадо с Уилямс.

 

„Имахме напълно безметежен ден днес", радостен бе седемкратният шампион. „Направихме симулация на състезание и като цяло колата е достатъчно конкурентоспособна. Повече от предишната.

 

Има много положителни сигнали, които се надявам да превърнем в добри резултати", допълни Шумахер, който сподели и надеждите си да успее да се бори по-често за класиране в челната тройка, когато започне сезон 2012.

 

„Определено се вижда, че сме подобрили колата, но въпросът е доколко сме я направили по-добра в сравнение с конкуренцията. Това е нещо, което тепърва ще се изяснява. Ще изчакаме и ще видим какви са целите ни през новата кампания", завърши Шумахер.