Малдонадо и Уилямс най-бързи в третия ден на "Каталуния"

снимка: Williams F1

Пастор Малдонадо постави висока летва за конкуренцията по време на третия ден от тестовете в Барселона и постижението му от сутрешната сесия 1:22.931 минути не бе надминато до края.

 

Новият болид на Уилямс, който от този сезон отново е с двигател Рено, демонстрира много добро темпо на пистата „Каталуния" и единствен слезе под 1:23, като в предишните дни отборът използваше различни настройки и изоставаше с поне 3 секунди от времето на лидерите.

 

Сега венецуелецът Малдонадо загатна за потенциала на FW34, като направи впечатление със супермеките гуми на Пирели.

 

Седемкратният шампион Михаел Шумахер направи най-добро време с возилото W03, но въпреки това остана на една секунда от колегата си в Уилямс. Мерцедес нямаше никакви проблеми по време на третия ден и това позволи на Пилето да направи маратонски стинт от 127 обиколки.

 

Камуй Кобаяши със Заубер остана на две десети от Шумахер, независимо от факта, че не използваше супермеките гуми на Пирели, както направи и съотборникът му Серхио Перес вчера.

 

Трите основни претенденти за титлата при конструкторите - Ред Бул, МакЛарън и Ферари - бяха представени от пилотите, които за последно караха в Херес.

 

Дженсън Бътън беше най-бърз от триото и завърши на 4-та позиция, а Марк Уебър прекара спокоен следобед със своя болид RB8 и финишира с 6-то време. Между двамата се нареди Жан-Ерик Верн с Торо Росо, а Ферари трябваше да се справя с механични проблеми по време на сесиите, което не позволи на Фелипе Маса да направи впечатляващо постижение и остана седми.

 

Пол Ди Реста с Форс Индия остана на осма позиция, тъй като беше концентриран върху събирането на информация за екипа си с перископ на колата, заради което не записа особено бързи обиколки както вчера.

 

Десетката бе запълнена от Тимо Глок с Марусия и Виталий Петров с Кейтъръм.