Уилямс представя новия си болид на 7-ми февруари

снимка: Williams F1

След като обяви имената на титулярния си тандем за сезон 2012-та година, Уилямс ще представи новия си болид FW-34 малко преди първите тестове в Херес на 7-ми февруари.

 

От британския отбор няма да правят официална церемония, на която демонстративно да вдигат плащ, покриващ колата. Директорите са решили просто да направят няколко снимки за медиите и феновете, преди да се включат в тренировките на пистата.

 

FW-34 се очаква да бъде повратен момент в модерната история на легендарния отбор, след като в последните няколко години резултатите му са разочароващи.

 

Факт е, че най-добрите постижения през изминалата кампания 2011-та година бяха дело на Рубенс Баричело, който в две последователни състезания успя да завърши на 9-та позиция - в Монако и Канада.

 

Въпросните 4 точки останаха единствени в актива на бразилеца, но въпреки това той завърши на 17-та позиция в класирането при пилотите. Съотборникът му Пастор Малдонадо, който получи нов договор с тима, за разлика от 39-годишния ветеран, събра само 1 точка с 10-тото си място в Гран при на Белгия.

 

Голямата еуфория около новия болид на Уилямс идва от факта, че отборът поднови легендарното си партньорство с доставчика на двигатели Рено. Именно тандемът Уилямс-Рено (шаси - двигател) стана знаменит с резултатите си между 1989-та и 1997-ма година.

 

Именно 97-ма е и последната световна титла за британската марка, спечелена от Жак Вилньов.

 

Както е известно, племенникът на покойния Айртон Сена - Бруно, е новият съотборник на Пастор Малдонадо в Уилямс.