Уитмарш щастлив от завръщането на Кими във Формула 1

Отборният директор на МакЛарън Мартин Уитмарш призна, че е щастлив от завръщането на Кими Райконен във Формула 1, въпреки че финландецът няма да се състезава в легендарния британски тим.

 

Както е известно, Ледения е новият пилот на Лотус и ще си партнира с Ромен Грожан през сезон 2012, след като в края на миналата година обяви изненадващото си завръщане в „Кралските гонки".

 

Райконен спечели 12 победи в Гран при между 2003-та и 2005-та година в МакЛарън, като остана в подножието на върха в генералното класиране и не успя да вдигне титлата. Това се случи, докато беше състезател на Ферари през 2007-ма година и оттогава пилот на Скудерията не е успявал да триумфира в шампионата.

 

„Кими е чудесен човек, а е и супер талант", каза Уитмарш пред официалния сайт на Формула 1. „Той имаше много успешен петгодишен период в МакЛарън. Спечели 12 победи за нас и въпреки че не взе титлата, имаше големи шансове за това. Липсваха му късмет и малко постоянство."

 

„Но все пак, някои от тези 12 победи бяха изключителни. Преди време на пресконференция на ФИА бях попитан от репортер дали бих разчитал на Кими като пилот през 2012-та година. Тогава отговорих „да" с категоричност и сега съм щастлив, че той се върна."