Дейвид Култард: Бътън е по-добър, отколкото през 2009-та

Бившият пилот на Макларън Дейвид Култард заяви, че Дженсън Бътън в момента е по-добър, отколкото когато спечели шампионската титла през 2009-та година с тима на Браун ГП.

 

Тогава британецът направи много силен старт като спечели шест от първите седем състезания, но накрая завоюва първото място само с 11 точки преднина пред пилота на Ред Бул Себастиян Фетел.

 

Този сезон Бътън остана след германеца, но Култард е на мнение, че той е израснал много, откакто се присъедини към Макларън през 2010-та година.

 

„Мисля, че сега той е по-добър пилот, отколкото когато стана световен шампион. Тогава Бътън спечели много точки и направи разлика в началото, а след това започна да прави грешки и съперниците го настигнаха. Приличаше на тенисист, който пропуска лесна топка. Сега вижте начина, по който се представя. Израства през цялото време. И това става на много високо ниво, където хората разчитат на него. Доста впечатляващо е", смята Дейвид Култард.

 

Шотландецът, който в момента работи като анализатор за BBC, смята, че Себастиан Фетел вече може да се счита за един от най-добрите пилоти на всички времена, след като спечели втора поредна световна титла през изминалия сезон.

 

„С двете си световни титли Фетел показа, че в автомобилния спорт се е появил нов голям шампион. В крайна сметка доминацията му наистина е доста невероятна, защото неговите победи не са като в ерата на Михаел Шумахер, когато понякога той печелеше с половин обиколка преднина", завърши бившият пилот на Макларън.