Бивш пилот от Формула 1 бе осъден на 2 години и 4 месеца затвор

Бившият пилот на Бенетон и Заубер Джей Джей Лехто бе осъден на 2 години и 4 месеца затвор, след като финландецът бе намерен за виновен в обвинение, че е причинил смърт на друго лице.

 

Лехто бе главен участник в инцидент с лодка, случил се през месец юни 2010 в родината му Финландия. Тогава управляваната от бившия състезател машина се удари в мост, което и доведе до смъртта на негов приятел, возещ се на лодката.

 

Самият Джей Джей Лехто се размина с травма на главата, а обвинението успя да докаже, че управляваната от подсъдимия лодка се е движила с 80 км/ч. при ограничение от 5 км/ч. Освен всичко това, бившият пилот от Формула 1 е бил и пиян по време на инцидента.

 

Финландецът може да се похвали с шестгодишна кариера във Формула 1, по време на която освен за Бенетон, се е състезавал още за отборите на Оникс, Далара и Заубер. Лехто има записано само едно качване на подиума в кариерата си, като далеч по-успешно бе представянето му при спортните автомобили, където е двукратен шампион в "Льо Ман".