Хамилтън очаква да е напълно готов за Австралия

снимка: БТА/AP

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън довери, че вече не чувства ефектите на прекарания вирус, скоро след като британецът постави най-добро време във вчерашния предпоследен ден от предсезонните тестове в Барселона.

През миналата седмица световният шампион не успя да завърши сесията си поради здравословни проблеми, но вчера Хамилтън отново изглеждаше на висота, давайки най-добро време на трасето с меките гуми.

Следващият петък британецът отново ще седне в болида на Мерцедес, но този път за свободните тренировки преди първото за сезона Гран при в Австралия - състезание, което през миналата година Хамилтън не успя да завърши.

Пред медиите асът на Мерцедес довери, че няма как да е по-готов за новия сезон в "кралските гонки".

"Мисля, че тестовете преминаха добре за мен. Отборът свърши отлична работа. Надеждността на болида е добра", заяви британецът.

"Би трябвало да съм добре здравословно за Мелбърн. Вирусът е навсякъде около мен - майка ми, сестра ми, племенникът ми и няколко от инженерите също го имат. Мисля обаче, че съм съвсем близо до това да се отърва от него. Не смятам, че това е повлияло особено много върху подготовката ми", добави Хамилтън.