Шумахер: Бих бил щастлив, ако Кими се върне във Формула 1

галерия:

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер призна, че би бил "много щастлив", ако носителят на короната за 2007 Кими Райконен се завърне в спорта.


Финландецът напусна Формула 1 след края на сезон 2009, като в последните седмици все по-упорито се говори, че "Айс Мен" ще се завърне на пистата с тима на Уилямс през следващата година.


Напредък в тази посока бе осъществен, след като първо съсобственикът на Уилямс Тото Волф, а в последствие и самият Кими Райконен признаха, че преговори между двете страни действително има. Михаел Шумахер пък призна, че би очаквал с голяма радост евентуално завръщане на "Айс Мен" във Формула 1, както заради съперничеството им на пистата, така и заради забавлението извън нея.


"Не искам да давам каквито и да е предположения, но бих бил много щастлив, ако той се завърне при нас", довери Пилето пред репортери в Абу Даби.


"С него сме си прекарвали много добре. С радост ще очаквам да се засечем както на пистата, така и извън нея. Ще бъде хубаво!", добави германецът.


Самият Михаел Шумахер е напълно наясно, какво означава да се завърнеш във Формула 1 след известно отсъствие от спорта. Седемкратният световен шампион го стори в началото на миналия сезон, ала все още търси първо място на подиума с Мерцедес.


"В един момент си мислиш - до каква степен можеш да достигнеш предишния си потенциал? Доколко си способен да изтискаш всичко от болида? Това е основното притеснение, като аз получих своите отговори още по време на първите тестове. Трябваха ми вероятно около 15 обиколки, за да подкарам болида както трябва. Не с пълния му потенциал, но близо до това. А от този момент нататък, всичко е въпрос на време. Сигурен, че Кими е способен да се справи", добави Пилето.