Лотус окончателно отряза Чандок за Гран при на Индия

галерия:

Карун Чандок със сигурност няма да вземе участие в предстоящото си "домашно" Гран при на Индия този уикенд, след като от Лотус официално потвърдиха пред ESPNF1, че ще разчитат на титулярната си двойка от пилоти - Ярно Трули и Хейки Ковалайнен.

 

Всички фенове на Формула 1 в Индия се надяваха, че Чандок ще се присъедини към Нараин Картикеян и ще кара пред собствена публика, но в крайна сметка от Лотус решиха, че няма да последват решението на Испания Рейсинг.

 

От лагера на тима обясниха, че 10-тото място при конструкторите все още стои като цел пред отбора, поради което и времето не е докрай подходящо за компромиси.

 

Карун Чандок все пак ще вземе участие в първата свободна тренировка в петък, като тогава сънародниците му ще получат шанс да го видят в действие. Самият индиец прие решението на своя тим.

 

"Чувствам се много развълнуван, че ще карам на новата писта "Буд Интернешънъл" в първата свободна тренировка в петък. Очевидно има разочарование, че няма да участвам в състезанието, но приемам решението на отбора. Те предпочетоха да заложат на опита и таланта, с който разполагат в лицето на Ярно и Хейки", коментира Чандок.